Drinkbare Rivieren

Ons boek is er!

 

Al tijdens haar jeugd in een dichtbebouwde voorstad van Rotterdam verwondert Li An Phoa zich over de wildernis in de buurt, het mos tussen de stoeptegels en de reigers in de sloten. Als twintiger trekt ze voor het eerst de echte wildernis in. Tijdens een kanotocht door het Canadese Noordpoolgebied ontdekt ze dat ze uit de rivier kan drinken. Maar als ze drie jaar later terugkeert kan dat niet meer: de rivier is vergiftigd, het ecosysteem verstoord. Die ervaring laat haar niet meer los. Sindsdien vraagt Phoa aandacht voor drinkbare rivieren en spoort ze mensen aan tot actie.
In dit boek, een rijk weefsel van reisverhaal, memoires, reportage, filosofische overpeinzing en poëzie neemt Li An Phoa de lezer mee op haar avonturen langs rivieren op vier continenten. Te voet legt ze meer dan 15.000 kilometer af en ervaart de diepe verbondenheid tussen alles wat leeft. Ze ontmoet beren, ratelslangen en libellen en spreekt boeren, schrijvers en ecologen. Met haar originele blik en ontwapenende aanpak stelt ze doorlopend de vraag: hoe kunnen onze rivieren weer drinkbaar worden?

Wilt u meer dan 10 boeken afnemen? Neem dan contact op met uitgeverij Atlas Contact via verkoop@atlascontact.nl.

Evenementen

Boekpresentatie Spui25 – 2 juli 2021
Wetenschapsjournalist Gemma Venhuizen (NRC Handelsblad) interviewde ons over ons boek bij Spui 25 in hartje Amsterdam. Dichter Bernke Klein Zandvoort liet zich inspireren door ons boek en droeg enkele gedichten voor.

Boekpresentatie – 10 juli 2021
Het Duurzame Week Utrecht Festival nodigde ons uit om te komen vertellen over ons boek in de prachtige bibliotheek aan het Neude.
Kijktip, wij starten vanaf 3:27:25
NH-Radio – 14 juli 2021
NH Radio uitzending van 14 juli 2021 om 13 uur

Erkenning

Zoals een gezonde bloedsomloop voorwaarde is voor een gezond lichaam, zijn gezonde rivieren voorwaarde voor een gezonde aarde. Dat laten Li An Phoa en Maarten van der Schaaf overtuigend zien in hun boek Drinkbare rivieren.

Jan Terlouw